Новина от категория България
Архив на публикациите

Д-р Мутафчийски захвърли генералската униформа

Видяна: 20618 пъти

Генерал Венцислав Мутафчийски повече няма намерение да облича военния мундир с пагони, с който плашеше от тв екрана населението по време на първата Covid вълна. Шефът на ВМА е обяснил и на колегите си от НОЩ, и на премиера Бойко Борисов, че не желае да се явява на брифингите в Министерския съвет и в Министерство на здравеопазването с военната си генералска униформа.
Вместо респектиращото облекло, сега Мутафчийски се появява в тв ефира само с елегантни дрехи и явно от добра марка костюми и вратовръзки.

Генералът бе особено шик на извънредния брифинг в сряда - той се появи с модно карирано сако и вратовръзка в синьо-сиви нюанси.
Хора от тесния приятелски кръг на Мутафчийския разказват, че гологлавият професор не страда от липса на суета и обича висококласните облекла. Тъкмо затова и ежедневното принудително навличане на военната униформа разваляла настроението му и пречела на добрата му кондиция.
На ранните брифинги, шефът на ВМА и НОЩ наистина респектираше с вида си и създаваше впечатление, сякаш страната е във война. Хирургът щял да облича военната си униформа само на събития във ВМА и на военни церемонии.
Фенове му коментираха в социалните мрежи визията му, като някои споделиха носталгията по военния му вид. Повечето обаче са убедени, че в елегантен костюм генералът стои много по-добре и няма нужда от стряскащия ефект на мундир.лупа

Публикувана на
02 Декември 2020 година