Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Всички сме в чакалнята на КОВИД-ада

Видяна: 22280 пъти

Вече всички сме равни. И богатите, и сиромасите. И пенсиите, и младите. И богопомазаните, и простосмъртните. Без изключение сме в чакалнята на КОВИД-ада. В очакване да ни хване вирусът.
Динко ПЕТКОВ

Разликата е само кой в кои от кръговете на Ада ще попадне. Едни ще врещят във врящите казани на т. нар. държавни или общински болници. Ако са пловдивчани, ще се мъчат още на стълбите им.
Други ще се уредят да са като във финландска сауна – в петзвездните частни болнични хотели. С връзки или според това каква номенклатура са – държавна и общинска.
Първите почти гарантирано ще ги посрещнат навъсени, намръщени, нацупени, сопнати, крякащи, настръхнали медсестри. Повечето от родата на баба Яга. И, ако има, някой лекар, който вече е забравил, че е дал някога Хипократова клетва.
На уредилите се, все едно че са градоначалници, владиката Николай или депутатите Гърневски и Славчо Атанасов, ще им се усмихнат още на входа медицински сестри с форми на модел или пловдивско копие на Анжелина Джоли. И ще ги приема някой с лампазите на генерал д-р Мутафчийски, предавайки ги в ръцете на д-р Куин Лечителката.
Попадналите в казаните на държавните и общинските болници все пак няма да бъдат оставени само да се мъчат. Според нормативите на Здравната каса им се пада, гарантирано, по едно аналгинче дневно и на три дни смяна на памперсите. И подхвърляне на някой залък за ядене. Ама ще е безплатно.
За приетите с почести в частните болници по норматива „наши хора“ ще ги лекуват все едно са Доналд Тръмп или Корнелия Нинова, да речем – с най-последните срещуковидни помади. Е, те също ще се мръщят – малко втръсва на закуска, на обяд и за вечеря все пълна паница с черен хайвер.
Да, всички сме като в чакалнята на КОВИД-ада. „Амин, Бог да го прости!“, за едни! За други все едно като „Честита баня!“.

Публикувана на
02 Декември 2020 година