Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Пловдивчанин застреля брат си пред майка им и се самоуби

Видяна: 108160 пъти

61-годишен мъж е застрелял брат си в семейното жилище в центъра на Пловдив в сряда привечер. Трагедията се е разиграла пред очите на болната им майка.
Братята от години спорили за наследствения имот, като единият настоявал да го продадат и да разделят парите. Другият обаче не желаел.
Днес следобед, по-големият брат отново отишъл в дома на майка си да се разберат за имота. Последвал скандал.
Тогава той извадил оръжие и застрелял по-малкия си брат. След това сложил край на живота си. Малко по-късно стана ясно, че името на мъжа, застрелял брат си, е Илия Йорданов. Жертвата е 57-годишният Петко Йорданов. Двамата братя се карали за наследствения апартамент на ул. "Киев" в центъра на града. В жилището живеели Петко със съпругата си и 22-годишния си син, както и майка им Стефка. Жената е с деменция и семейството се грижило за нея. Преди година тя останала вдовица и малко след погребението на бащата, в семейството започнали спорове за имота.
Оказало се, че дядото Стефан е завещал жилището на внука, който носел неговото име. Този факт обаче вбесил Илия, който започнал да търси сметка на брат си, обвинявайки го, че е манимулирал родителите им. По-големият брат настоявал апартаментът да бъде продаден, а парите разделени по равно. Петко обаче бил категорично против и казал, че няма да наруши последната воля на баща си.Скандалите били ежедневни, Илия няколко пъти е заплашвал Петко с убийство пред свидетели. По време на скандала е извадил пушка, чиято цев е била отрязана и вероятно е незаконна. Той е гръмнал брат си в главата.
На място има много полиция. Криминалисти извършват оглед.

Публикувана на
02 Декември 2020 година