Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Разлюбен подпали къщата на приятел

Видяна: 12261 пъти

Мъж с разбито сърце запали къщата на свой приятел в пловдивското село Старо Железаре. Сашо Александров се залюбил с девойка. Тя обаче сложила край на връзката им. За това той обвинил свой приятел. Отношенията между двамата се развалили.

Сашо така и не простил на приятеля. Една нощ взел туба с нафта и се отправил към дома му. Залял дървената конструкция на покрива. Къщата, в която спели и деца, пламнала.
Въпреки намесата на пожарникари постройката изгоряла. Семейството обаче се разминало само с уплах. Според данни на прокуратурата щетите са на стойност над 42 хиляди лева.
Във вторник Сашо Александров се изправи пред съда с повдигнато обвинение за палежа, при който е имало опасност за живота на цяла фамилия. Той доведен от затвора, където изтърпява наказание „лишаване от свобода”. Дойде сам в съда. Оказа се, че адвокатът му е в болница с диагноза COVID-19. Това наложи отлагане на заседанието..
В съдебна зала стана ясно, че Сашо изцяло е признал вината си. Той дори е готов на споразумение с държавното обвинение. /блиц

Публикувана на
02 Декември 2020 година