Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Маестро пребори ковид-чумата

Видяна: 17934 пъти

„Коронавирусът не подмина и мен, но благодарение на лекарите от болниците „Медлайн“ и „Централ Хоспитал“ и на семейния ми доктор вече съм в отлична кондиция.“ Това написа концерт-майсторът на Оркестъра на Държавна опера в Пловдив Мичо Димитров. Разбрал, че е заразен малко след Димитровден.
В първия момент му било трудно да повярва, че е станало след концерт, когато за няма и 5 минути разговарял с колежка. „Тя постъпи в болница, а аз получих телефонно обаждане с препоръка да се изследвам.“, сподели маестрото.
„Нямах нито температура, нито кашлица и личният лекар ми предписа пробиотици, витамини, лекарствени продукти за разреждане на кръвта. Пиех всичко старателно, но противно на надеждите за оздравяване точно в края на карантината състоянието ми се влоши – 3 дни бях толкова омаломощен, че не можех да стана от леглото“, разказа той.
Веднага търси помощ в „Медлайн“ и „Централ Хоспитал“. Правят му серия от изследвания, които отхвърлят каквито и да било усложнения, а скенерът установява, че белите му дробове са чисти.
Дълга е историята му и с коронавируса – от появата му в началото на 2020-а година, която я посреща в Китай, по-точно в района на Ухан, откъдето тръгна коварният вирус. Слез връщането си в България боледува няколко пъти. При всички случаи се притеснява да не е COVID-19, но тестовете му са отрицателни.

Публикувана на
02 Декември 2020 година