Новина от категория Доктор
Архив на публикациите

Най-силният източник на радиация у дома

Видяна: 138120 пъти

Според еколога Антон Ястребцев в апартамента най-мощният източник на електромагнитно излъчване (EI) е външният кабел, водещ към разпределителното табло.
Леглата трябва да се поставят възможно най-далеч от кабелите, съветва експертът. Дори обикновени предмети, които не са включени в електричеството могат да бъдат опасни по отношение на въздействието им върху здравето, каза той.
Например подовата лампа, която не свети, но е включена в електрическата мрежа е следователно източник на EI. Друг пример за източник на радиация са адаптери от смартфони, които много (ако не всички) са включени постоянно в контактите.
ЕИ може да бъде опасно за здравето, ефектите му се натрупват постепенно. Хората, които са изложени на електромагнитни полета, освен всичко друго, отбелязват промяна в емоционалното си състояние, често се оплакват от раздразнителност и ревливост.
СЗО признава, че електромагнитните полета могат да причинят рак, заболявания на централната нервна система, болести на Алцхаймер и Паркинсон, въпреки че това не е доказан факт.блиц

Публикувана на
02 Декември 2020 година