Новина от категория Светът
Архив на публикациите

54-годишният Майк Тайсън се завърна на ринга срещу друг чичко

Видяна: 14945 пъти

Майк Тайсън и Рой Джоунс-младши завършиха наравно в 8-рундовата (по 2 минути на част) си демонстративна битка на бляскава галавечер в Лос Анджелис. Двамата легендарни боксьори върнаха времето назад и със сигурност предизвикаха носталгия у феновете, които са ги подкрепяли през златния им период на ринга.
Неофициално срещата завърши наравно, като съдиите не бяха професионалисти, а и не бяха обявени резултати от картите им - само равенството. Тайсън се качи отново зад въжетата след 5 649 дни и намери с няколко крошета съперника си, след което го поздрави, че ги е "поел като шампион".
Рой Джоунс се движеше повече и бе видимо изморен от големия брой удари в тялото, които получи, като се стремеше основно да предизвиква клинчове. В крайна сметка продукцията на двамата ветерани беше доста впечатляваща, особено предвид всички обстоятелства. Залагаше на бързи леви прави и много "обиколки" около противника, а Тайсън вкара и ляво кроше в целта. Дори след гонга за края на втори рунд Майк вкара ляво кроше, което бе непозволено, но веднага се извини и прегърна опонента си.
Третата част премина почти изцяло в клинч и няколко удара глава в глава. Рунд номер 4 протече по същия начин и поради тази причина бе оспорван и сякаш по вкуса на Джоунс, който получаваше забележки от съдията Рей Корона за "държане" и удари в тила.
В последните секунди Тайсън търсеше повече "екшъна", а съперникът му сигурно щеше да е отнесъл няколко предупреждения за "държане", ако срещата беше официална.
54-годишният Тайсън не се е бил официално от 2005 година, когато загуби от Кевин Макбрайд, а 51-годишният Джоунс за последно бе на ринга при победата над Джеф Лейси през 2009-а, макар да е участвал в много други демонстративни боксови двубои. /лупа

Публикувана на
29 Ноември 2020 година