Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Разбиха схема за платена любов

Видяна: 14030 пъти

Пловдивската полиция разби схема с предлагане на платена любов, осъществявана от ботевградчанин. В хода на проверка, свързана с придобита оперативна информация по линия трафик на хора, служители на Второ РУ проверили на улица "Иван Вазов" лек автомобил "Сеат Леон", управляван от 26-годишния Х.И. от Ботевград.
В колата пътували две жени също от Ботевград, на възраст 23 и 28 години, повикани на адреси, за да извършат платени сексуални услуги. Мъжът трябвало да осигури транспортирането им. Тримата са били задържани, а при разпитите била разплетена престъпна схема.
Криминалистите извършили претърсване на имот на улица "Тодор Каблешков" в Пловдив. В апартамент, нает и ползван от 36-годишения М.Т. също от Ботевград и други две жени - 19-годишно момиче от Бяла Слатина и 25-годишна Плевен, били предлагани сексуални услуги срещу заплащане на терен. Клиентите били набирани основно чрез обяви в различни интернет сайтове.
В хода на образуваното досъдебно производство и под ръководството на Районна прокуратура в Пловдив са извършени множество действия по разследването. Разпитани са свидетели, включително пред съдия. Направени са претърсване и изземване в лекия автомобил и в жилището, в което са се предлагали сексуални услуги.
По отношение на Х. И. и М. Т. са повдигнати обвинения и двамата са задържани за 72 часа с постановление. Действията по разследването продължават.лупа

Публикувана на
29 Ноември 2020 година