Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Футболен клуб „Ботев“ може да се трансформира в балетна школа

Видяна: 24095 пъти

Мрачна група фенове на Ботев (Пловдив) се бяха събрали снощи на базата на "канарчетата" в квартал "Коматево", след историческото фиаско с 0:6 във вечното градско дерби с "Локомотив". Моментално ги обградиха полицаи, за да им попречат окончателно да довършат кекавите футболисти. Те се изнизаха истимаро в партизанска нишка от клубния автобус. Ръководството и треньорите на отбора също подминаха тичешком. Не се спряха да разговарят с ултрасите, вероятно гузни, че запалянковците, които ударно събраха над 500 000 лв., за да спасят славния клуб от фалит, ще им четат конско за позора. А и можеше да си поискат да им върнат обратно парите.
Динко ПЕТКОВ

Наистина насъбралите се бяха гневни на макс. Попръжките им имаха силата на звънки шамари. Повечето бяха до сълзи обидени.
„Бегом в дисципа!“, провикна се един, предполага запознат с военните порядки. „Всички на терена, до съмнало да правите лицеви опори, за закуска да пасете тревата!“, беснееше друг.
„На ви празни листи, до един да ги попълните с оставките си, утре подайте документи за санитари в ковид-отделение!“, късаше една дебела тетрадка потомствен ботевист
Появи се и някакъв гневен господин, който заяви, че бил представител на Федерацията на канаровъдите у нас. „Забраняваме им вече да ползват логото „канарчета“. Вредят на имиджа на канарчетата. Те се птици с хъс, а не заспали трътки! И да спрат да пускат преди първата съдийска свирка класическата песен „“Блю, блю канари“, не им прилага, да им съчинят някакво фолк парче за куци коне“, негодуваше той.
Всъщност репортерът на „ПловдивМедия“ разбра, че сред надошлите имаше и загрижени за съдбата на отбора. От тях научихме какво може да стане с „Ботев“. Предаваме думите им без редакторска намеса: „Е, оказа се, че напразно сме се мъчили как да съберем парите, за да отървем фалита на клуба, да могат Неделев и останалите пишман звезди да бъдат рахат и още тази година да станат шампиони, а догодина да мачкат из Европа. Разбра се тази вечер, че тези пари не вършат работа. Ще им стигнат най-много да ритат още в няколко мача за по 6 и 7 на нула, че да ги пратят в някоя от селските групи. Тогава, възможно е, да стигнат до равен, например с лъвовете от село Куртово Конаре. Не ни харесва тази перспектива. Затова сме решили да направим нова събирателна финансова акция – няма да ги оставим клетите футболисти да улицата. С новите пари ще могат да трансформират клуб „Ботев“ в балетна школа. Почти всички показаха, че разбират от балет, демонстрираха перфектни стъпки па дьо дьо на терена. В балетните пириути им е силата, най-добре е да събуят бутонките и да надянат цвичките!“.
По непотвърдена информация и босът на Локо Крушарски се е загрижил да съдбата на „Ботев“. Дал дума, че на следващото дерби щял да пусне срещу градския съперник юношите младша възраст. „Те поне ще ги бият най-много с 3:0, пак ще е по-прилично!“.

Публикувана на
29 Ноември 2020 година