Новина от категория Скандално
Архив на публикациите

Истеричен морен сокол край Вардаро иска българите да паднат на колене

Видяна: 14884 пъти

Лидерът на опозиционната македонска партия ВМРО-ДПМНЕ Христиан Мицкоски с истеричен тон обяви, че "този уикенд в София ще бъде разпарчетосана Македония", съобщава БГНЕС. Това стана по време на протест пред сградата на правителството в Скопие. В речта си използва най-различни обиди срещу България и "нейното фашистко минало", за което трябвало да паднем на колене. Имаше и расистки намеци, които са в директно противоречие с принципите на ЕНП, в която членува неговата партия.

Участниците на протеста носеха и знамена със символа от Вергина, което е в директно противоречие с Договора от Преспа от 2018 г., подписан от Северна Македония и който позволи членство на страната в НАТО. Част от участниците носеха и плакати с цитати от Владимир Илич Ленин.
"Имам информация, че този уикенд в София Македония ще бъде разпарчетосана. Там се преговоря за нашата идентичност... От утре да започнем внимателно с блокадата на Македония, всеки ден. Да не позволяваме тези хора да ни продават вярата, нацията и кожата. Те отдавна са продали своя ген на дявола", крещеше Мицкоски, като според БГНЕС цялата си реч лидерът на ВМРО-ДПМНЕ е посветил на послания, изпълнени с омраза към България.
Позволи си да се обърне към българските власти с думите: "Ако смятате, че в Скопие сте си намерили своя Квислинг (фашистки партньор, б. р.), много се лъжете. Нито един Квислинг няма да може да изтрие от нашата памет лика и делото на Дамян Груев и Гоце Делчев, които се бореха за съвременната македонска държава. Тази поръка изпращам до политиците на нашия източен съсед и ги призовавам при първата си визита в Скопие да паднат на колене пред паметника на партизаните и да се извинят за всичко сторено на македонския народ."актуално

Публикувана на
29 Ноември 2020 година