Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

„Добре, скъпа! Напролет ще го направиме!“

Видяна: 29524 пъти

„Нека не се разделяме тези 1-2 месеца, докато трае пандемията. Не искам да се заяждаме, а да успокоим народа, да сме спокойни и да се излекуваме.“ Това заяви Бойко Борисов по време на посещението си тази събота в село Биркова, община Велинград, където инспектира новото Основно училище "Д-р Петър Берон".
„Ако математическата формула е вярна, ние действително ще успеят болниците да отдъхнат. Гинат хора и потъват икономики. Ако бяха бомби, щеше да е лесно, защото щяхме да го виждаме“, каза премиерът. „Вие представяте ли си каква загуба е всичко това на света. Бой по нея, за да можем да излезем от всичко това. Ние сме на фронта, не случайно се казва, че всичко това е война“, каза премиерът.
Пред училището той бе посрещнат с аплодисменти от стройна редица местни жители.
“Надеждата ни е при Вас! Моля Ви да ни оправите пътя!”, отправи емоционален призив една от възрастните жителки на селото.
“Добре, скъпа! На пролет ще го направиме. На пролет ще имаш път!", стисна той ръката й.
Местните поискаха от него да се погрижи да подпорна стена, която чакали от 30 години. "Щом може да се работи и няма сняг, се заема. Каквото сме обещали, ще го направим", даде дума той.
В училището на село Чолаково селският кмет не пропусна да изрази възхищението си от ремонта: “Ето го! Като дворец е!” “Харесва ли ти?”, попита то Бойко Борисов. “Като дворец е!”, повтори селският управник.
“Искам само да напомня, че аз съм вадил държавата от най-тежката финансова криза, когато победихме Тройната коалиция. Ананиев тогава беше зам.-министър по бюджета. Направихме най-постния бюджет. Извадихме страната от кризата. Тогава трябваше да стискаме здраво. Не само стабилизирахме финансите, тази година ни приеха в европейския банков съюз на белите държави, най-стабилните. Вторият път заварихме изтърбушената КТБ, 4 милиарда. Уважаеми господин Радев, тогава платих двата реактора. Кое му дава право да казва, че това е бюджет на разрухата? Ако е спор между нас двамата, нямаше да го коментирам. Всеки път като му потече злобата на Радев излиза доклад на кредитна агенция и казва какво мисли за България”, заяви пред посрещачите премиерът.
"Господин Борисов вие показахте, че не сте политик, а държавник. Има хора с болни мозъци! Като тръгнете по селата между Велинград приятно ли ви е? Приятно ви е! Като вас много са идвали и много са лъгали", декларира един от местните в пламенно слово. /блиц

Публикувана на
28 Ноември 2020 година