Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Гигантска щука хванаха тази сутрин в Марица край Скобелева майка

Видяна: 24949 пъти

Гигантска щука, тежаща 5,5 килограма, бе уловена тази сутрин до моста до околовръстното шосе след Скоболева майка. Старите рибари го наричат „немския мост“. Късметлията се казва Иван и към 10 преди пладне новината вече бе обиколила пловдивските въдичари.
За нула време край те наизлязаха край бреговете на Марица, надявайки се да хванат по-голямо парче. Сред тях беше и Стойчо Стоев: „И пред Университета за хранителни технологии се хваща хубава щука. Миналата седмица улових две, предната още две“, похвали се той. Хвърли въдицата на южния бряг на реката. Обясни, че тук брегът е доста по-дълбок. На много места водата до брега бе замръзнала. И възкликва: „Пандемия, не пандемия, не се отказваме от това удоволствие! Като не можем да ходим заради мерките в кръчмата, ще сме тук. Важното е да си въздух, да се движиш и да пазиш дистанция“.
Всички коментираха улова на Иван. Мнението на най-опитните е, че той успял, защото е мятал под дигата. Там нивото на реката е друго. До обяд друга гигантска щука не клъвна, но затова пък хващаха много алай и караболка. Само за час младеж извади до моста на Герджика 8 караболки. Там имаше две големи групи рибари-табиетлии – всеки бе дошъл на риболов с въдиците си, с една щафета луканка и с бутилка червено вино. /марица

Публикувана на
28 Ноември 2020 година