Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Гърневски хвана КОВИД-19, не е в държавна болница

Видяна: 23485 пъти

Депутатът от ГЕРБ и бивш кмет на Пловдив Спас Гърневски е настанен за лечение  в частната болница „Пълмед” с положителна проба на  COVID-19. 
„Това е тежка инфекция, а при мен се развива като пневмония”, сподели той от болницата. В края на миналата седмица се е почувствал леко неразположен: „Симптомите   се появиха в понеделник. Първо, жестоко и изведнъж ме втресе като при силна настинка. След това ме атакува остра кашлица. Повиши се  и температурата, а после дойде хрема”.
Джипито  му  е изписала хомеопатични лекарства, за да подсили имунната система, и препоръчала да постъпи на лечение в болница, тъй като е с придружаващи симптоми – диабет и хипертония, а освен това е на възраст над 60 г.  „Тези две болести - диабет и хипертония - ми са най-голямото богатство, което спечелих от участието  в управлението”,  каза бившият кмет на Пловдив. 
От началото на пандемията спазвал стриктно предпазните мерки и препоръчваше на всички да не пренебрегват правилата, определени от министерството на здравеопазването  и Националния кризисен щаб. В София  се прибирал с бус на парламента в апартамента, където е сам, а сутринта отивал   пак в Народно събрание с кола. Никъде не е излизал, нито е канил гости.  Не е присъствал в парламентарната зала, когато вече имаше симптоми, затова няма необходимост цялата група на ГЕРБ да се тества. 
Без симптоми е и съпругата на Спас Гърневски – Донка, но е в карантина./марица

Публикувана на
26 Ноември 2020 година