Новина от категория Светът
Архив на публикациите

Пианист изнася концерти пред публика от…маймуни

Видяна: 27328 пъти

Британски музикант предприе необичайно турне в Централен Тайланд. Пианистът Пол Бартън изнася концерти пред публика, чийто представители го дърпат за косата, крадат партитурите му и се катерят по пианото му. За необичайната авантюра разказва „Сабах“.

Бартън е възприеман като звезда от стотици... гладни, диви маймуни, които се надява, че музиката му може да успокои, във време, когато индустриалното прекъсване на туризма, предизвикано от коронавируса в Тайланд, означава по-малко посетители, които да ги хранят, и по-малко средства за тяхното благосъстояние.
"Трябва да положим усилия, за да сме сигурни, че се хранят правилно. И когато се хранят правилно, ще бъдат по-спокойни и няма да бъдат агресивни", каза 59-годишният Бартън, 59-годишен.
Макаците се струпват незабавно около него, докато той свири Лудвиг ван Бетовен и Майкъл Ниман. Някои се наместват на табуретката му, други се качват на раменете му и дори върху главата му. Опитва да остане фокусиран, докато малка маймуна тича напред-назад по клавишите на пианото, а други дъвчат неговия нотен лист, преди той да се опита да го изтръгне.
„Прекрасна възможност да опозная дивите животни в момент, в който са непринудени“, каза Бартън, родом от Йоркшир в Северна Англия.
Маймуните са последната му публика, след като е свирил Бах, Шуберт, Шопен и Бетовен повече от десетилетие на слонове в храмови уединения за пенсионери. /дарикнюз

Публикувана на
26 Ноември 2020 година