Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

На вратата се чука, Гонзо отваря, насреща му Марадона

Видяна: 24827 пъти

Спортният директор на Локомотив (Пловдив) Георги Иванов разказва за неочакваната му среща с Диего Марадона. През 1998 г. легендарният аржентинец е посетил българския национален отбор, за да се види с Христо Стоичков.

„Всичко това се случи през март 1998 г. в Буенос Айрес. Играхме контрола с Аржентина, която беше репетиция за участието ни на световното първенство през същото лято във Франция. Паднахме с 0:2. Аз и Стоичков бяхме в една стая, в хотела, в който беше настанен нашият отбор.
Стоя си аз вътре сам, защото Ицо беше излязъл някъде. По едно време на вратата се почука. Почука се три пъти, като третият удар беше доста силен. Ставам аз, отварям и насреща ми... Диего Марадона.
Не можех да повярвам, че срещу мен стои световният шампион от 1986 г. и един от най-големите футболисти за всички времена. Марадона търсеше Стоичков, а както знаете, двамата бяха големи приятели. Аз го поканих в стаята ни и му казах да изчака. Бях загубил ума и дума, защото до мен стоеше голямо футболно светило. Най-голямото.
След 2-3 минути Ицо се върна и двамата с Марадона започнаха да се прегръщат. Диего беше в прекрасно настроение.
Не мога да повярвам, че той вече не е между живите. Бог да го прости, Дон Диего ще остане завинаги в историята не само на футбола, но и на спорта въобще“, натъжен Гонзо. /блиц

Публикувана на
26 Ноември 2020 година