Новина от категория Скандално
Архив на публикациите

Кърваво писмо на пловдивски медици, един лекар се грижи за 40 пациенти

Видяна: 8479 пъти

Медици от Клиниката по лъчетерапия в УМБАЛ "Свети Георги“ излязоха с апел в защита на всички медици у нас, които се борят с COVID пандемията. Повод за това станаха упреците към хората в бели престилки, че не са обгрижили навреме пациенти и носят вина за смъртта им. В специална публикация в социалните мрежи лекарите от най-голямата болница в Южна България посочват колко много жертви дава гилдията в борбата с вируса и при какви условия работят медиците. Ето писмото им без редакторска намеса:
"159 медици с коронавирус само за последните 24 часа С тях общо заразените медици от началото са почти 4500 .
Общо в страната има 32 000 лекари, като не малка част от тях вече са се пенсионирали, а други не успяха да преборят вируса…
Нека всеки добре се замисли в какви условия и в какво напрежение работят здравните работници ежедневно, 24/7.
Нека се замисли как те рискуват собствено си здраве и здравето на семейството си. Нека се замисли, че на пациент му се налага да чака, защото 1 лекар и 1 сестра трябва са се грижат за 20-30, а понякога и 40 тежко болни пациенти
Нека се замисли, че когато лекарите предупреждаваха, че този момент ще дойде и умоляваха да се носят лични предпазни средства заведенията и баровете бяха пълни.
Нека се замисли, че "в мизерните условия в болницата“ пациентите прекарват 3-4 седмици, а лекарите 30-40 години. Нека се замисли дали "уважението“, което получават от голяма част от хора и медии е каквото трябва да бъде.
Ако някой мисли, че може да се справи по-добре от тях – нека пробва! Така или иначе здравните работници са на привършване…"

Публикувана на
22 Ноември 2020 година