Новина от категория В общината
Архив на публикациите

„Няма място за проба-грешка!“

Видяна: 28365 пъти

Години наред се борихме да запазим Белодробна болница, но така и не срещнахме разбиране сред управляващите, в резултат на което тя стигна до фалита. Това беше добре дошло на следващите местни управленци начело с тогавашния кмет г-н Тотев, защото имаше апетити към този имот.
Лилия УЧКУНОВА – бивш общински съветник
Най-много ме притеснява голямата глупост на г-жа Дани Каназирева за разкриване на ковид болница в МБАЛ „Св. Мина”. Неслучайно Белодробна болница навремето беше построена на края на града, за да бъдат далече хората от пациенти с инфекциозни заболявания. Границите на Пловдив е от табела до табела, градът е гъстонаселен и при наличие на специализирана болница в периферията, с триетажна сграда, с физиотерапия, огромен парк, с много въздух, е безумие да се прави ковид болница в центъра.
Направиха всичко възможно, за да унищожат прекрасната болница „Свети Мина”, а сега с преобразуването й за коронавирус тя съвсем ще се затрие.
Къде ще спират линейките и колите? Къде ще чакат пациентите? Защо трябва да се започва от нулата - без апаратура, без подготвени лекари и медицински сестри, без средства, вместо същите ресурси да се насочат към възстановяване на Белодробна болница? Район „Източен” няма болница. Защо ще струпват хората от четирите краища на града в центъра? И няма ли да се разнася още повече заразата из целия град?
За съжаление, няма отговори на тези въпроси. Всичко се прави хаотично, необмислено, самонадеяно. Във време на пандемия, когато умират стотици, няма място за "проба-грешка". Очевидно тези хора не мислят каква генерална грешка правят. Жалко е, че от това страдат гражданите.марица

Публикувана на
22 Ноември 2020 година