Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Млад мъж с КОВИД-19 почина след 4 часа разкарване по клиники

Видяна: 28800 пъти

36-годишен мъж издъхна в болницата в "Меден рудник" в Бургас, след като бе разкарван повече от 4 часа по клиниките. Причината да не бъде приет в областната болница и Белодробната бил отрицателен тест за коронавирус. Eдва след смъртта му, третото изследване е показало положителна проба за Covid-19, съобщи БНТ.
Калин Карапачов се лекувал около седмица вкъщи, когато състоянието му се влошило и се принудил да потърси лекарска помощ.
"Като отидохме при личната лекарка, той вече беше почти посинял със затруднено дишане. Опитаха се да му помогнат. Сложиха му веднага венозно Калциев глюконат, сложиха му Урбазон. Подадоха ни документи, за да направим снимка", разказа почернената майка на мъжа Гинка Карапачова.
След снимката станало ясно, че е с тежка двустранна бронхопневмония. С готовите документи отишли в Спешното отделение на Бургаската болница.
"В приемна има една медицинска сестра, която ни върна. Каза, че не сме за там. Тя дори не му погледна документите. Направи му само измерване на съдържанието на кислорода кръвта и то в колата, защото той нямаше как да слезе.", споделя майката
Закарали го до Спешното отделение на държавната болница. Оттам обаче обясняват, че не са го приели пациента, тъй като от години нямало клинична пътека за пациенти с пневмония.
Направен му е и бърз тест за коронавирус, който бил отрицателен. За това бил пренасочен към Белодробната болница. Там обаче също не го приели за лечение. От ръководството й ще проверят случая, но се оплакаха от сериозна липса на легла за пациенти: "За съжаление, нашите легла бяха заети за COVID и че затвориха повече от 50% от леглата в Бургас. Единствените, които са ги направихме COVID-ни и естествено, че ще има проблем с обслужването на другите хора", обясни управителят д-р Евелина Трошанова..
След часове обикаляне по болниците, повече от 4 часа, мъжът бил приет в клиниката в "Меден рудник", където е починал.

Публикувана на
21 Ноември 2020 година