Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Стана на Славчовата, скобите за паркиране пред блоковете незаконни

Видяна: 24760 пъти

Върховният административен съд е отменил като незаконосъобразна общинската наредба, която въведе преди години платено паркиране пред жилищните блокове в Пловдив. Това стана след жалба на бившия кмет и депутат Славчо Атанасов.
"Спечелихме делото срещу общинската наредба за скобите за паркиране. Върховният административен съд на последна инстанция се произнесе, че тази част от наредбата трябва да отпадне. Решението е окончателно и не подлежи на обжалване", съобщи бившият воевода, преминал в партията на Валери Симеонов.
По думите му наредбата на общината е несправедлива, неправилна, правно неиздържана, дискриминационна и най-вече създава огромно напрежение между пловдивчани. "Тя доведе и до междусъседски конфликти. Радвам се, че справедливостта тържествува в лицето на окончателното решение на ВАС! Край на скобите пред блоковете!", завършва бившият кмет, спечелил мандата като номинация и на ГЕРБ.
Хиляди са пловдивчаните, които плащат по 20 лева на месец, за да имат място пред блока да паркират. С отпадането на скобите има вероятност рязко да намалеят приходите в общината.
Платеното паркиране пред блока беше въведено преди няколко години. На мястото на старите грозни гаражи се правят паркинги със скоби и ако за дадено място има няколко кандидата, се наддава. Само в район "Централен" са изградени над 400 такива места.
От общината тепърва ще се запознават с решението на ВАС и тогава ще коментират. Не е изключено хилядите пловдивчани, плащали досега, да заведат дела да им върнат парите.лупа

Публикувана на
20 Ноември 2020 година