Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Обраха починал от КОВИД-19 в университетска болница „Св. Георги“

Видяна: 52600 пъти

Роднина на още един починал пациент в УМБАЛ "Свети Георги". Диана Финч, която от години работи като медицинска сестра във Великобритания, разказа, че баща й преди два дни е загубил живота си след прехвърляне между здравни заведения. В същата болница прокуратурата и скандалния случай с двамата починали пациенти, оставени в безпомощно състояние на стълбите.
„Двамата ми родители се почувствах зле преди повече от седмица, имат грипоподобни симптоми, започват да се лекуват с медикаменти, без антибиотици. С лекар се свързват, той отказва да ги прегледа, защото нямат направен тест за коронавирус.“, разказва дъщерята пред Би Ти Ви.
Баща й е бил в много тежко състояние, не можел и да диша. Приет е все пак в Инфекциозно отделение, след като е прегледан набързо в частна болница, поставен е и на кислородна терапия.
„След дълго чакане по коридорите е приет, два три дни е там с лечение с кислород, майка ми си прави на другия ден тест, който е положителен. Лекува се вкъщи, аз се опитвам да се свържа с болницата, да разговарям с лекар, телефонът е затварян, продължително звънях, никой не вдигаше. С баща си се чух няколко пъти, дишането му беше лошо, на кислород, опитвал се да повика от стаята много пъти лекар, сестра, санитар да му обърнат внимание. Успях в крайна сметка да се свържа с колега, обясни ми, че има пневмония, рентген нямало в сграда, но се слуша със стетоскоп. На следващия ден беше преместен в „Свети Георги“ в Пловдив, никой не обясни защо го местят, не смятам, че трябваше да го правят“, казва още жената.
Тя сподели и че в Лондон не може да се случи такова нещо, да се връща пациент в тежко състояние или да се кара да с прави тест някъде другаде. Всичко се случва в болницата, а тестовете са безплатни.
Освен всичко останало, разбира, че и част от вещите на баща й ги няма, след като е връчен смъртния акт. От портфейла му липсват 100 лв. и банкова карта.

Публикувана на
20 Ноември 2020 година