Новина от категория В общината
Архив на публикациите

Гласуваха за нов ускорител на КОЦ-а

Видяна: 10675 пъти

Нов линеен ускорител ще бъде закупен в КОЦ – Пловдив, решиха единодушно общинските съветници на днешната си сесия. За покупката са нужни 5 млн. лв.
По-голямата част от тази сума - 4 млн. лева, ще бъдат представени под формата на заем по програма Джесика от „Регионален фонд за градско развитие” АД и „Банка ДСК” АД. Болницата трябва да поеме за своя сметка 20 % ДДС.
Същото решение на предишна сесия беше отложено по настояване на старейшините с аргумента, че договорът на действащия тогава управител д-р Парашкев Цветков изтича и линеен ускорител ще бъде закупен, след като се избере нов шеф. Конкурсът обаче се провали, а болницата се ръководи от временно изпълняващия длъжността доц. д-р Пламен Фотев.
Зам.-кметът Анести Тимчев подчерта, че няма за кога закупуването на апаратурата да се отлага: „Искаме участието на всички общински съветници в пълна прозрачност на всички процедури – договаряне с Джесика, обществена поръчка, монтаж, въвеждане в действие, проби и гаранция на този ускорител. В Комисията по здравеопазване могат да бъдат сформирани екипи, които да следят реализацията на целия процес“, каза Тимчев. Идеята му за прозрачност бе подкрепена от всички общински съветници. /марица

Публикувана на
18 Ноември 2020 година