Новина от категория Интимно
Архив на публикациите

10 признака, които ви издават, че ви липсва секс

Видяна: 98840 пъти

Когато думата „секс“ се е превърнала за вас в мръсна и отдавна забравена, всяка фибра от вашето тяло издава този факт. Вие нямате настроение, карате се с колегите си, всичко ви дразни и ви се струва, че целият свят е срещу вас. Уви, това са първите признаци, че ви липсва секс. А ето и още какво подсказва тази липса.

1. Вие сте в перманентна депресия и всичко около вас неимоверно ви дразни
По време на секс настроението на човек се подобрява, защото освен психологическото удовлетворение, в процеса на половия акт в организма на човек се отделя хормонът ендорфин, отговарящ за доброто настроение и позитивното възприятие на околния свят. Също така, някои спецове в тънката част на човешката душа твърдят, че подобреното настроение се дължи на промяната на хормоналния баланс в организма, причинена от активиране на определени центрове в мозъка. В крайна сметка всичко е много просто: от качествения секс настроението се подобрява, а и човек не влага кой знае какви усилия в това. Просто се отпуска и получава удоволствие.
2. Постоянно нещо ви боли
Напред към креватните подвизи, за да намалите чувствителността си към болката. Преди оргазма в кръвта на човек се отделя хормонът окситоцин, под действието на който се образуват болкоуспокояващите ендорфини – естественият аналог на морфина. А при жените сексът способства за изработването на естрогени, които потискат болката, свързана с предменструалния синдром. Така че, сексът е най-доброто обезболяващо.
3. Недоволни сте от теглото си и вечно сте на някаква диета
Леглото е най-добрата спортна екипировка, измислена някога от човека. При възбудения човек пулсът се увеличава от 70 до 150 удара в минута, което е равно на състоянието, в което се намира тежкоатлет, в момента, в който вдига щанга. Един полов акт изгаря примерно също толкова калории, колкото 15-минутен бяг с добро темпо на пътечката във фитнеса. Но, не можете да отречете, че първото е къде-къде по-приятно. Също така 30-минутен секс изгаря 200 калории. Тоест, ако правите секс всеки ден, то вие ще отслабнете с половин кило за една седмица.
4. Често сте обект на всевъзможни вируси
Какво по-приятно от това да подсилите имунитета си с помощта на секса! В кръвта на хората, които практикуват любовната игра редовно, се съдържат 30% повече антитела, отколкото в организма на въздържателите. Затова сексуално активните хора много по-рядко се разболяват от грип, настинка или друго инфекциозно заболяване.
5. Не сте доволна от размера на гърдите си
Дори да ви струва невероятно, но според сексолозите, сексът помага да увеличите гръдната си обиколка. Цялата тайна се крие там, че по време на възбуда се усилва кръвопотокът и гърдите ви могат да „пораснат“ с цели 25%.
6. Паметта често ви изневерява
Трудно усвоявате информация, но пък лесно я забравяте? В следващото твърдение на учените също не е лесно да се повярва, но според тях с всеки оргазъм жената повишава своето IQ. Американски учени не престават да изследват сексуалните възможности на двуногите и стигат до извода, че по време на оргазъм кръвообращението в организма е на максимално висока скорост и обогатената с кислород кръв бързо достига до всички органи, в това число и до главния мозък. А центърът на управление на хормоналната система – хипоталамусът, контролира също и центровете на паметта и обучението.
7. Мъчи ви безсъние
А колко е сладко да се спи след секс, нали? Обяснението е много просто – увеличаващото се се по време на секс ниво на хормона окситоцин има силен успокояващ ефект и е прекрасно естествено хапче за сън.
8. Не ви харесва тонусът на кожата ви
По време на секс се тренират на практика всички мускули и особено важните за жените на таза, бедрата, на дупето, корема и ръцете. А и по време на полов акт в кръвта се изхвърля тестостерон, който действа благоприятно на опорно-двигателната система. Освен това, редовното практикуване на секс ще направи тялото ви по-красиво, 20 минутен секс се равнява на половинчасова сутрешна тренировка. Така че, ако по принцип сте слаба, но по никакъв начин не можете да разкарате неприятното коремче, сега вече знаете какво да правите.
9. С ужас откривате нови и нови признаци на стареене върху лицето си
При редовен секс в организма се увеличава количеството колаген, който не е тайна, че прави кожата по-гладка и копринена. А пък изработеният по време на секс прогестерон отървава лицето от пъпки. Според същите тези американски изследвания, за които споменахме, двойките, които редовно правят секс – минимум три пъти в седмица, изглеждат много по-млади от връстниците им въздържатели.
10. Постоянно сте недоволни от себе си
Всяка дългокрака красавица предизвиква у вас раздразнение, а снимките на моделите от лъскавите страници на списанията могат да ви развалят настроението за цял ден. Само качествен секс може да ви излекува от този „недъг“. Когато любимият мъж ви каже, че сте красива и покаже, че ви желае, вие ще спрете да мислите колко излишни сантиметра са се трупнали на талията ви. Когато половинката ви ви иска, е много лесно да се харесате и вие самата и да се обикнете такава, каквато сте.

Публикувана на
12 Ноември 2020 година