Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

От квартал Кючука в Пловдив до MTV

Видяна: 23320 пъти

Група Респект, които превзеха световната класация на MTV през далечната 2008-ма година с песента си "Друга нагласа", са на път да завладеят отново сърцата на меломаните.
Те започнаха кариерата си буквално от едно малко студио в квартал Кючук Париж през 2000-та година. По това време този квартал се славеше, като опасно място и там се зараждаха доста рапъри и хип-хоп групи, но Респект от самото начало се открояваха силно със смислени и мелодични рап парчета. Първите им концерти бяха в малки пловдивски клубове и постепенно публиката им растеше докато не започнаха да пълнят едни от най-големите клубове и зали. Така за 8 години и стотици написани песни успяха да стигнат до световната класация на MTV.
Сега Респект имат нова песен, която звучи много различно и дълбоко. Парчето и видеото се отличават с тематиката си. "Просто трябва да греша" е фраза, която се забива в нас и някак ни успокоява, че е нормално да се греши и всичко ще е наред. "А по кой ли път поемам?" понякога се питаме всекидневно.
Видеото показва посоката в, която върви едно дете. Как се учи да живее, да греши и да взима решения. Режисьор е Вероника Фетфова, а видеограф - Иво Рашков.

Публикувана на
30 Октомври 2020 година