Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Коронавирусът върлува в Пловдив като в разграден двор, може ли точно Дани Каназирева да го озапти!?

Видяна: 22021 пъти

Пореден черен рекорд на нови случаи на заразени от коронавирус от 27 октомври у нас - 2 569. С 326 повече от регистрираните ден по-рано 2 243. Най-много отново са в София - 1 085. Следва Пловдив с невижданите досега 230 случая, а трети е Варна със 169. Направени са повече тестове - 11 226. Общо потвърдените случаи на коронавирус в България вече са 42 701. Починали за последното денонощие са 25 пациенти. Под карантина са 28 254.
Динко ПЕТКОВ

„Време уредената за шефка на областния кризисен щаб Дани Каназирева да си подаде оставката. Освен да се вайка пред медиите, като препредава предадения й списък с новозарезените, какво лично прави, за да не се увеличава така застрашително бройката им? На нейно място трябва да се сложи човек, който ще действа решително, а не като нея компромисно и пожелателно. Толкова ли не може да се намери човек в Пловдив, който да поеме здраво този кризисен щаб, защо непременно трябва да е областният управител, която е адвокат по професия, вероятно е в час с медицината колкото да различи аналгин от аспирин.“, коментира пред „ПловдивМедия“ лекар, пожелал анонимност, за да не навлече зарази позицията си проблеми на държавната болница, в която работи. Твърди, че трудно ще се намери медик, който да каже, че областният управител Дани Каназирева е човекът, който може да озапти коронавируса в Пловдив.
Наскоро тя отново демонстрира безпомощността си в интервю по БНТ: „Реално мерките в Пловдив не се спазват!“. И в стила си на пожелателност призова, аман-заман пловдивчани да спазват мерките, заплашвайки, че за нарушителите ще има глоби.
Последваха гневни коментари в мрежата:
д-р Мушков: Ха, ти ли точно ще кажеш кой какво спазва?!? Ти, която направи черен рекорд за Гинес, като зарази в Пловдив повече лекари, отколкото пациенти, защото не им осигури предпазни средства. За нищо не ставаш! Изчезни веднага!
Полк. Ставрев: Ти още ли си тука? Не се спазвали мерките. Ами нали си много велика, айде, направи така, че да се спазват.
Пенчев: Видяла жабата да подковават коня и тя вдигнала крак…Властта не е за всеки.
Анонимен: Само с фалшива активност не става. Какъв авторитет имаш в този град, та хората да те послушат????
Гражданин: Все се пънеш да те забележат, ама не става. Политиката не е като пилона.
Dii: Айде, подавай си оставката. И себе си мъчиш и хората мъчиш. Не ставаш за тая работа.
Комина: Нали управляваш, що не можеш
Тези негативни мнения явно не я впечатлиха, защото Дани Каназирева продължи с тв изявите си, този път в ефира на Нова. И там констатира, че мерките не се спазвали: „Затова върнахме и пропусквателния режим в големите хипермаркети за хранителни и нехранителни стоки. Там ще се допускат до 100 души, с дистанция между хората и задължително с носене на маски”. На въпрос дали ще бъдат приети нови мерки, уверено заяви, че това няма да се наложи, ако хората започнат да спазват сегашните. И така отговори, след като само обявява, че хората не ги спазват. Даже внесе оптимизъм за епидемиологичната перспектива под тепетата, все едно, че е на някаква предизборна изява: „Ако всички ние като общество осъзнаем, че от нас зависи, ако сме отговорни и спазваме най-елементарната мярка в цяла Европа – носенето на маска, смятам, че ще имаме ефект още следващата седмица.“.
Е, „следващата седмица“ дойде. С нов черен рекорд за вчера – 230 заразени в подопечната й област. В коя телевизия ще гледаме довечера Дани Каназирева. Изтупана отвсякъде, фонд-дьо-тентната – като за билборд.

Публикувана на
28 Октомври 2020 година