Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Любим спътник в джипката на Бойко Борисов хвана КОВИД-19, премиерът е готов да се самоизолира

Видяна: 14701 пъти

"Скъпи приятели, за съжаление след направен днес PCR тест получих положителен резултат за Ковид 19. Длъжен съм да ви информирам. Към момента се чувствам добре и съм под карантина у дома, в интерес на здравето на всички, с които общувам". Това написа във фейсбук профила си зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, който е любимият спътник в джипката на Бойко Борисов при обиколките му по села и паланки и строящи се магистрали.
"Тестовете направих не заради симптоми, а превантивно - от началото на пандемията се тествам редовно заради големия брой хора, с които работата ме среща всеки ден. Надявам се никой от контактните с мен да няма проблем! Пазете се и спазвайте стриктно противоепидемичните мерки!", пише още той.
Проблемът със заразата на Нанков е, че това поражда обосновано съмнение, че в лапите на коронавируса може да е попаднал и премиерът.
„Имам отрицателен PCR тест от тази сутрин.“, обяви във фейсбук Бойко Борисов. "Тестът е направен преди срещата ми с делегацията от САЩ. Преди международни срещи и пътувания, според изискванията на съответните делегации за безопасност, се тествам. Бях информиран от заместник-министър Нанков в 16:00 ч., че е с положителен тест за COVID-19. Очаквам разпорежданията от органите на РЗИ и дотогава ще се самоизолирам. Последно съм бил контактен с него преди пет дни.", уточнява премиерът./лупа
За последно заразеният с коронавирус Николай Нанков обикаляше България в компанията на Бойко Борисов в неделя, 18 октомври. С тях бяха още двама министри - на финансите - Кирил Ананиев, и на земеделието - Десислава Танева. Всички заедно посетиха кравеферма в Пловдивско, а след това провериха как върви строителството на граничния пункт Рудозем-Ксанти.
На снимките и видеата, които се появиха във фейсбук профила на министър-председателя, се вижда, че нито един от тях не носи маска. Това не се и налагаше, защото кадрите са направени на открито.
Не се знае обаче дали компанията не се е возила в джипа на премиера и дали там са били взети нужните предпазни мерки.
В сряда Борисов, Танева и Ананиев присъстваха на редовното заседание на Министерски съвет, което от няколко седмици се провежда в сградата на „Дондуков” 1.

Публикувана на
23 Октомври 2020 година