Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Жена с КОВИД-19 принудена да се лекува вкъщи, не я приемат в болница

Видяна: 28720 пъти

Жена с Ковид-19 и двустранна пневмония е принудена да се лекува в домашни условия. Това алармира синът на 53-годишната Мелиха Садула-Ахмед Исмаил. Двамата живеят в момчилградското село Върхари, пише 24rodopi.com. От 21 октомври мъжът се опитва да настани родителя си в болнично заведение, но му бива отказано.
„Положителният й тест за коронавирус е с дата 20 октомври. „В Инфекциозното отделение на болницата в Кърджали ни казаха, че няма места. Казаха да минем през Бърза помощ. От там ни посочиха, че нямаме право да се движим свободно с този коронавирус, затова да се приберем вкъщи и да чакаме линейка да ни вземе, но до момента не е дошла, от вчера насам чакаме“, разказва синът.
А жената не се чувства добре, и няма как да се лекува, твърди той. “Обаждаме се на личния лекар, на 112 и не я приемат в болница. В момента е с двустранна бронхопневмония и положителна за Ковид 19. Не се чувства добре. Имаме антибиотици, но те са на инжекции и няма кой да ги поставя“, разказва още синът. Самокарантинирал се: “Не, не съм си правил тест. Аз сам се карантинирах заради майка ми. Не мога да излезна навън. А още никой не е минал. Нито РЗИ са минали, в болница не ни приемат, а и личния лекар знае“.
Отказват да ги приемат и в болницата в Момчилград. Причината е, че в ковид отделението няма инфекционист.
В крайна сметка историята завърши с хепи енд и тя вече е в болницата в Кърджали. /блиц

Публикувана на
23 Октомври 2020 година