Новина от категория Свободна зона
Архив на публикациите

Бг доктор от САЩ натри носа на доц. Мангъров

Видяна: 38560 пъти

„Единствено заедно можем да постигнем успех в борбата срещу коронавируса. Маската не е, за да предпази мен, тя е да предпази този срещу мен, а неговата маска е да предпази мен.“, заяви д-р Румен Хичев, ръководител на група в кризисния щаб за коронавируса в Министерството на здравеопазването на САЩ.
По думите му сред причините България от добър пример за справяне със ситуацията да се превърне в лош такъв е спадналата дисциплина сред хората и занемаряване на мерките за дистанция и за дезинфекция. Прехвалената Швеция клекна пред К-19 и въвежда карантина „Отвориха се заведения, мачове. Хората помислиха, че е отминала заплахата. Другата причина е, че в света се шири зле информираното разбиране, че стадният имунитет ще помогне“, обясни експертът, цитиран от БНР.
Тази отречена от световните здравни институции теория за стадния имунитет и от самото развитие на пандемията, активно се пропагандира от доц. Мангъров и подобни в медиите на мейнстрийма.
Д-р Румен Хичев допълни, че не само в България, но и в САЩ, и в цяла Европа сред управляващите има страх от затягане на мерките, но когато става дума за човешки живот, може и да се наложи да бъдат въведени по-строги мерки, сред които и затваряне на заведенията, например. Той поясни, че по международните медицински стандарти карантината си остава 14 дни, а изолацията се намалява на 10 дни поради това, че определени научни изследвания са установили, че възможността на вируса да инфектира, след като е заразил даден пациент, продължава средно осем дни. /блиц

Публикувана на
23 Октомври 2020 година