Новина от категория Светът
Архив на публикациите

В Ню Йорк забраниха огромна еврейска сватба с 10 000 поканени

Видяна: 10614 пъти

Властите в американския щат Ню Йорк забраниха провеждането на сватбена церемония, след като разбрали, че може да присъстват над 10 000 поканени, в нарушение на мерките за борба срещу коронавируса, обяви вчера губернаторът Андрю Куомо, цитиран от Франс прес.

Шерифството в окръг Рокланд е информирало властите за огромна сватба, предвидена за утре в Уилямсбърг, в част от окръга, където епидемията не се е разпространила.
„Уведомиха ни, че ще се състои. Направихме проучване и установихме, че информацията изглежда отговаря на истината. Ставаше дума за голяма планирана сватба, която щеше да наруши правилата за събирания на хора.“, обясни губернатор Куомо на пресконференция.
Според Елизабет Гарви, съветничка на Куомо, на церемонията се предвиждало да присъстват над 10 000 души. "Вижте, можете да се ожените, но не може да каните хиляди хора на сватбата си. Ще имате същия резултат в края на деня. Освен това излиза по-евтино", пошегува се губернаторът.
Според местни медии, сватбата е на ортодоксални евреи - общност, която наскоро протестира в Ню Йорк срещу въведените на място ограничения за борба с новата вълна на коронавируса.дарикнюз

Публикувана на
18 Октомври 2020 година