Новина от категория Холивуд
Архив на публикациите

Премиерка пусна скандална снимка

Видяна: 17690 пъти

Финландската премиерка Сана Марин, предизвика истински скандал в страната си заради своя снимка за женското списание Trendi. На фотографията Марин е само по сако, което предизвика дебат в страната за границите на сексизма и политическите маниери.
Според вестник „Британски таймс“ някои потребители на социалните мрежи са били бесни, че 34-годишната Марин е на снимката просто по сако и огърлица. Снимката е „нелепа“, а дрехата неподходяща за министър-председател, казват те.
Финландският предприемач Аки Пайсинг се подигра с нея и я обвини, че "търси внимание" в статия, в която критикува икономическата политика на Марин. Статията беше споделена от двама депутати от основната опозиционно-дясноцентристка Национална коалиция.
Има и застъпници на премиерката, те похвалиха самочувствието на Марин, споделяйки подобни снимки в профилите си в социалните мрежои.
Убеден феминист, Марин беше най-младият министър-председател в света, когато встъпи в длъжност през декември миналата година, а трима от министрите в кабинета ѝ са жени на около 30 години. Тя е отгледана от самотна майка и всеки ден лично ходи в детската градина, за да вземе двегодишната си дъщеря, също подчертава равенството между половете в своите интервюта за личния си живот. /блиц

Публикувана на
17 Октомври 2020 година