Новина от категория Светът
Архив на публикациите

Един от най-богатите турци хвана КОВИД-19

Видяна: 6344 пъти

Турският милиардер Рахми Коч е с положителен тест за коронавирус, съобщиха от семейството. 90-годишният бизнесмен е почетен председател на най-големия финансов консорциум в Турция Коч Холдинг.
Той беше хоспитализиран преди два дни, като вчера е получил положителен резултат от направения му Covid-19 тест и в момента се подлага на лечение по стандартния протокол за коронавирус. Съобщава се, че състоянието му е добро. Лекува се в принадлежащата на холдинга "Американ хастанеси", считана за най-престижна болница в Турция.
Коч управлява холдинга в продължение на 19 години, преди да предаде председателството на най-големия си син Мустафа Коч през 2003 г. Но Мустафа претърпя инфаркт през 2016 г., и на 56-годишна възраст почина. Сега другият му син, Омер Коч, пое ръководството на холдинга.
Третият син Али Коч е президент на футболен тим Фенербахче.
Списание Forbes изчислява, че нетната стойност на състоянието на Рахми Коч е около 1,4 милиарда долара.
Коч Холдинг е един от най-големите частни финансово-индустриални конгломерати на Турция. Принадлежи на влиятелната фамилия Коч, която е сред най-богатите турски фамилии. Основан е през 1926 г. Седалището на компанията е разположено в Истанбул.
В компанията работят 73 хил. служители. Основните сфери на дейност са: автомобилна промишленост, производство на битова електротехника, хранителни продукти, търговия на дребно, енергетика, финансови услуги, туризъм, строителство и информационни технологии.

Публикувана на
17 Октомври 2020 година