Новина от категория Светът
Архив на публикациите

Ученичка умря след операция за уголемяване на бюста

Видяна: 11834 пъти

Тийнейджърка от Колорадо, която прекарала 14 месеца в кома след неуспешна операция за уголемяване на бюста, е починала, казаха нейни близки. Според usa.one Емалин Нгуен била на 19 години.
„Родителите, братята и сестрите на Емалин са с разбито сърце," каза семейният адвокат Дейвид Удръф пред KCNC-TV: "Този развой на събитията беше, за съжаление, неочакван." Според Удръф Нгуен е развила пневмония, която е довела до спиране на сърцето. Въпреки факта, че момичето било реанимирано и откарано в местна болница, през следващите 24 часа сърцето й спряло още няколко пъти - и тогава Емалин умряла. През август 2019 г. Нгуен за броени часове се превърнала от весело и весело момиче в коматозен пациент, неспособен да говори, да ходи, да се храни или да се грижи за себе си. Според иск, заведен от семейството й, Емалин е претърпяла два сърдечни ареста и мозъчни увреждания, след като пластичният хирург Джефри Ким и анестезиологът Рекс Мийкър я оставили без надзор за 15 минути. Когато се върнали, установили, че устните и лицето на момичето посинявали и цианозата се е разпространила по цялото тяло.
Мъжете обаче не се обадили на 911 още пет часа. Нгуен така и не дошла в съзнание. Според Удръф сега обвиненията за груба небрежност по дело срещу лекарите ще бъдат заменени с обвинения в смърт в резултат на незаконни действия. /блиц

Публикувана на
17 Октомври 2020 година