Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Какво призова ст. комисар Йордан Рогачев

Видяна: 7564 пъти

В условията на ръст при броя на заразените лица и медицински персонал с COVID-19, директорът на ОДМВР Пловдив старши комисар Йордан Рогачев отправи призив към жителите на областта да носят предпазните маски на закрити обществени места.
"Самодисциплината е на първо място, но приканвам всеки– от собственика на малък квартален магазин, дрогерия или голям търговски обект да напомня при влизане на клиент в него, че ползването на предпазни средства е препоръчително. Нека пазим човешкия живот, защото той е най- ценния капитал", подчерта Рогачев.
Той изрази личната си подкрепа и ангажираност и към медицинските лица, работещи в лечебните заведения на територията на областта, които първи срещат вируса в лице и се впускат с всички възможни сили в битка с него, която коства личното им здраве и спокойствие, адресирайки до тях благодарствени думи за неуморната им работа:

"Уважаеми лекари, медицински специалисти и сестри, акушерки, санитари,
Обръщам се към всички вас, от първия до последния дори и в най-отдалеченото кътче на нашата област. Правя го с благодарност, уважение и респект към онова, което вършите денонощно през професионалната си дейност и най-вече през последните близо осем месеца. А това е най-важното нещо – борите се за живота и здраве. Не на първата линия в преодоляване на последиците от него. Подложени сте ежедневно на огромно психическо и физическо напрежение, което няма как да не се отрази на вас и близките ви. Съзнавам, че цялото ни общество ви дължи много и се надявам бързо да го осъзнаем. Но не се страхувайте и не губете вяра, защото всички вие сте нашата светла надежда в несигурното и динамично време. Бъдете уверени, че не сте сами ! Целият състав на Областната дирекция на МВР в Пловдив стои редом с вас, подкрепяме ви, вярваме ви и ще продължаваме да ви подпомагаме в преодоляването на ежедневните трудности ! Правим го, защото сме призвани заедно да работим за обществения интерес ! На онези от вас, на които се налага да се лекуват пожелавам бързо и пълноценно оздравяване, за да се върнете обратно в предните редици ! На добър час и смело напред!"

Публикувана на
16 Октомври 2020 година