Новина от категория В общината
Архив на публикациите

Проверяват строежа на спортна зала в „Северен“

Видяна: 12322 пъти

Кметът Здравко Димитров и неговият заместник по направление “Спорт и младежки дейности” Георги Титюков ще видят днес на място докъде е стигнал строежът на новата зала "Дунав".
Бъдещият комплекс в район „Северен” започна да се изгражда през септември миналата година, но строителите бяха принудени временно да спрат, докато се изясни въпросът с финансирането и заради извънредното положение. Доста време отне изместването на топлопровод от EVN.
Новата зала струва 4 193 000 лева с ДДС. Обектът се изпълнява от фирма „ Пирс - Д" ООД по договор с Община Пловдив. „Дунав” трябваше да бъде завършена за 360 дни.
Общо над 20 вида спорт ще има в новия комплекс, включително волейбол, баскетбол, художествена гимнастика, аеробика. Най-високата зала е с височина 15 метра , а конструкцията вече е сглобена от фирма „Хелиос”. „За сравнение, старата зала "Дунав" е висока само 4 метра”, даде пример Георги Титюков. След като новият комплекс се завърши, старата зала ще бъде съборена и на нейно място се предвижда спортно игрище на открито. /марица

Публикувана на
14 Октомври 2020 година