Новина от категория В общината
Архив на публикациите

Ще пускат нови автобуси в градския транспорт

Видяна: 27280 пъти

В следващите 8 години пловдивчани ще се возят на автобуси с най-високия екологичен клас – Евро 6, с над 72 места, климатици и платформи за труднодостъпни граждани. Това ще стане след подписването на договора за обслужването на 8 линии на градския транспорт идната седмица, обяви зам.-кметът с ресор Транспорт Тодор Чонов.
„Очакваме да се доставят такива нови автобуси. Надявам се с подписването на този договор подвижният състав да става все по-привлекателен за пловдивчани и гостите на града“, каза той.
И след посписването на договора познатите на пловдивчани превозвачи ще обслужват 8-те градски линии - 4, 10, 12, 20, 22, 24, 27 и 93. Причината е, че Петко Ангелов, Веселин Дошков и Димитър Чолаков са спечелили обществената поръчка за превоз с „Консорциум Градски транспорт Пловдив 2020“. „Те са единствените, които подадоха оферта“, обясни Чонов.
По думите му и в момента община Пловдив осъществява контрол на превозвачите за начина, по който извършват услугата. Той обясни, че заради установени при проверки нарушения, свързани с намален брой коли и пропускане на курсове, превозвачите се глобяват.
"Последните неустойки, които наложихме в началото на септември, за Хеброс бус от около 140 хиляди лева, а за Автотранс 2000 – около 120 хиляди лв. Изпратени са нотариалните покани. Очакваме да започнат да плащат. Но има процедури по обжалване. За нас е по-важно с ежедневните ни срещи да ги принудим да си спазват предписанията, както са по договор", каза общинарят.
В края на годината приключват процедурите по общинския транспортен проект и Общината има готовност да го надгражда, което също ще допринесе за по-добрия обществен транспорт в Пловдив. /бнр

Публикувана на
14 Октомври 2020 година