Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

19-годишният самоубиец завършил Спортното училище, гръмнал се заради любовна драма

Видяна: 57225 пъти

19-годишният пловдивчанин, който сложи край на живота си на закрито стрелбище в кв. „Кючук Париж“, е бил ученик в Спортното училище и е имал опит с оръжията.
Към 15.00 часа в понеделник отишъл на стрелбището на ДАИКС на ул. "Димитър Талев" 75А, за да стреля. Първоначално служителката там не го е пуснала, тъй като нямал предпазна маска. Той отскочил до аптеката, за да си купи, след което се върнал.

Влизайки, получил зареден боен пистолет "Рюгер", калибър 9x19 и тръгнал към мишените заедно с инструкторка. Боравил добре с оръжието, ръката му била стабилна и не е треперела, споделил, че и друг път е стрелял. Още с първите изстрели уцелил 9-ка и 10-ка. В момента, в който инструкторката дръпнала мишената и се обърнала за секунда настрани, насочил пистолета към главата си и се прострелял в областта зад ухото.
На стрелбището е имало и други хора, които са станали свидетели на трагедията. На място веднага пристигат униформени от Първо районно, директорът на охранителната фирма ДАИКС, както и лекарски екип. На място се установява входно-изходна рана на главата на 19-годишния, тоест, че куршумът е излязъл.
Твърди се, че младежът не е издъхнал веднага, а малко след идването на лекарския екип, на път за болницата.
Свидетели описват стрелеца като висок и слаб, облечен с 3/4 панталони, спокоен. Не е давал признаци, че ще извърши самоубийство.
Любовна драма е довела до самоубийството. Ивайло напуснал дома на родителите си преди няколко месеца, за да заживее с приятелката си. Вчера обаче двамата се скарали, а той се изнесъл от квартирата.
Завършил Спортното училище миналата година. Не го приели да учи висше, затова започнал работа.
"Ивайло беше едно от най-добрите ни деца", каза за "Марица" директорът на Спортното училище Ружка Генова. /марица

Публикувана на
13 Октомври 2020 година