Новина от категория Феномени
Архив на публикациите

Каква кралица си според зодията

Видяна: 25498 пъти

Астролозите са сигурни, че огромен брой фактори влияят, върху съдбата и характера на човек. Според знака на Зодиака и характеристиките на героите може да определите с коя историческа епоха и кралска особа можете да се сравните.

Овен
Тази зодия е близо до ерата на Хенри VI в Англия. Жените от тази зодия могат да бъдат корелирани със съпругата на краля - Маргарет Анжуйска. Тя била добър стратег, силна личност и основният политически съветник на съпруга си.
Телец
Тази зодия се характеризира с упоритост и постоянство. Такива качества са били характерни за австрийската императрица Мария Терезия. Тази историческа фигура поставя основите на образованието в страната си, открива университети, училища по изкуствата и започва Седемгодишната война срещу Фридрих II.
Близнаци
Близнаците са екзалтирани, аристократични личности. Вътрешният и външният мир за тях е важен и цялата им същност е насочена към намиране на хармония и създаване на вътрешен баланс. По това Близнаците са като британската кралица Виктория, която през целия си живот, с тяло и душа е отдадена на съпруга си принц Алберт.
Рак
Емоционалните, уязвими Раци могат да бъдат сравнени с императрица Жозефина - първата съпруга на Наполеон I. Тя била женена два пъти, но най-бурният роман на царя се случил с Бонапарт, чиито любовни писма, дори след развода останали, без отговор.
Лъв
Добросърдечни, доброжелателни и решителни представителите на зодия Лъв се свързват с кралицата майка Елизабет - майката на кралица Елизабет II. Лейди Елизабет Боуз-Лион лесно знаела, как да спечели хората, да е душата на компанията и затова, често я наричали „усмихнатата херцогиня“.
Дева
Умни и проницателни Девите лесно решават сложни проблеми. Те са истински стратези, като незаконната наследница на трона - английската кралица Елизабет I. Тази велика историческа фигура успяла да защити правата си на трона и да подобри много области от живота на страната.
Везни
Справедливите, мирни Везни са подобни на Ана от Кливс, четвъртата съпруга на английския крал Хенри VIII. Нейното разбиране и прагматизъм й помогнали да „спаси главата си“, след развода си с краля. Избягала е от екзекуцията, тя прекарала остатъка от живота си, дарявайки го като милостта на краля. Той от своя страна, дори я е наричал „сестра“.
Скорпион
Скорпионите са мистериозни, многостранни личности, понякога много потайни, подобни на френската кралица Мария Антоанета. И до днес произходът на тази мистериозна кралска личност не е точно установен.
Стрелец
Кралицата на Швеция - Кристина била активна, креативна личност, като всички Стрелци. Помнят я като любопитен, жив владетел, който абдикира на 28-годишна възраст, за да се премести в Рим и основава Академията за литература и философия.
Козирог
Дисциплинираните, понякога прекалено сериозни и отдалечени Козирози са подобни на императрица Елизабет Австрийска. Тя е известна с това, че се бори с психологически дистрес, след самоубийството на сина си. Тя е меланхолична, нежна и леко срамежлива.
Водолей
Водолеите са независими и смели по природа, което ги свързва с английската кралица Ана. Нейното управление бележи колосален напредък за страната и обединението на Англия с Шотландия във Великобритания. Владетелката била идеалистка и в много отношения изпреварвала времето си.
Риби
Мери Кървавата - както я наричаха хората, се отличава с пламенността на характера, присъща на всички Риби. Бъдещата кралица на Англия се омъжила на две години, което вложило мечтателност и романтизъм в нейния характер. /Actualno.com

Публикувана на
12 Октомври 2020 година