Новина от категория В общината
Архив на публикациите

Последна вечер на Седмицата на изкуството в парк „Рибница“

Видяна: 27280 пъти

Последната вечер от Седмица на изкуствата отново съчета арт работилници и автентичен български фолклор.
В работилница „Занаяти“ малчуганите изработиха триизмерни керамични фигури. Представляваха животни с буква, като всяко дете можеше да избере първата от своето име. За направата на фигурите бяха използвани различни детайли, орнаменти, акрилни бои, брокати, златни и сребърни контури.
В друга работилница рисуваха на свободна тематика. Единственото, към което трябваше да се придържат, бе да включат елемент „червено”. С този цвят те изобразихa цветя, дъга, кораб и багрите на есента.
В работилница „Театър” описваха с жестове думи, съдържащи „червено”. Останалите отгатваха бързо загадките.
„Събрали сме в парк „Рибница”, за да се насладим на хубава българска музика. Важно е да подкрепяме народното творчество и да запазим българските фолклорни традиции живи”, обърна се към присъстващите кметът на „Северен” Стоян Алексиев.
В третата вечер от Седмица на изкуствата на сцената излязоха един по един трите ансамбъла- Школа за народни танци „Луди млади” при НЧ „Проф. Кирил Дженев-2018”, Фолклорен ансамбъл „Седенчица” и Фолклорен ансамбъл „Тракия”. Всеки от тях представи специално подбрана програма, която прерасна във вълнуващ спектакъл за публиката. Зрителите останаха очаровани от прекрасните фолклорни изпълнения на трите състава. Младата певица Василена Караманлиева, участник в „Гласът на България”, също заслужи бурни аплодисменти.

Публикувана на
10 Октомври 2020 година