Новина от категория В общината
Архив на публикациите

„Не сме хвърляли яйца!“

Видяна: 19215 пъти

Решението на съдът от вчера. Вече е обжалвано и в понеделник в 15:00 часа е следващото дело. Споделям го с вас по други причини.
Даниел Михайлов - фейсбук

Първо - не сме хвърляли яйца по хора, най-малко по служител на охраната. Бяха хвърлени две яйца по сградата на Областната управа в Пловдив.
"Съдът е приел, че хвърлянето на домати и яйца е изразяване на политическо мнение"
Второ - след като бяхме задържани, не ни беше разрешено, да се свържем с адвокат. Валентин беше пребит от полицай, защото отказа, да си отключи телефона, а след това телефонът му беше счупен от полицая.
Трето - След това решение на съда от вчера, срокът ни за обжалване беше днес в 17:00 часа. Цял ден служители на деловотството ни бавеха протоколите от делото и пуснахме обжалването в 16:15 - 45 минути преди да влезе в сила присъдата.
Четвърто - Така ли управляващите се опитват, да смачкат протестите ? В София се изсипаха тонове яйца, но няма подобен случай. Полицията явно действа избирателно или Пловдив е в друга държава. А полицейското насилие е само част от начините за репресия на управляващите.
Пето - има видео на живо, на което ясно се вижда цялата ситуация. Ако то бъде пренебрегнато, ще е жалко, но няма да ни спрат, да искаме промяна. Е и ще сме прецедент - първите хора, лежали в ареста за хвърлено яйце в знак на протест.
Един съвет към медиите: Проверявайте си информацията, преди да пишете глупости.
Благодаря на всички за подкрепата и НЕЗАБАВНА ОСТАВКА!

Публикувана на
10 Октомври 2020 година