Новина от категория Интимно
Архив на публикациите

Какво се случва, ако не правим секс цяла година

Видяна: 109600 пъти

На този въпрос може да ни отговори Рийма Зейман - писателка, актриса и ментор, която решава да види какво ще се случи, ако спазва една цяла година въздържание. Нейните наблюдения са много интересни и сега ще ги споделим с вас. Според Рийма мъжете и жените възлагат прекалено големи очаквания на секса, а той всъщност е доста по-преекспонирано преживяване, особено за една здрава и зряла връзка, която има много други позитиви, върху които човек може да се съсредоточи.

От своя опит да не пряави секс 1 година, Рийма Зейман е научила още няколко неща, които са променили изцяло живота й:
1. Когато започвала връзка с човек, с който не прави секс няколко месеца, Рийма се чувствала много по-уверена в себе си и не се чувствала уязвима.
2. Открила много по-важни неща, за които да наблюдава човека отсреща, без сексът да замъглява съзнанието ѝ и да я кара да си затваря очите за важните неща в една връзка, само защото изживяванията в леглото са разтърсващи.
3. Усетила, че енергията ѝ била изцяло насочена към самата нея – да се чувства добре във връзката, да изглежда добре преди среща, а не да се тревожи за това как другия я вижда, какво ще си каже и дали ще продължи да излиза с нея. Увереността ѝ била неудържима!
4. Научила се лесно да казва „не“ и осъзнала, че всичко в живота зависи от дали тя го иска или не. Почувствала прилив на власт и усещането да не е подвластна на това, че „трябва да прави секс“ наистина ѝ показало различна страна от живота.
5. Разбрала, че може да бъде интересна не само заради секса, а и заради това, което е.
6. Осъзнала, че година без секс не е чак толкова дълъг период и след това е толкова по-хубаво, осъзнато и различно. „Струва си да се опита“, споделя тя.
Actualno.com

Публикувана на
10 Октомври 2020 година