Новина от категория Огледалото
Архив на публикациите

9 модела чанти, които трябва да имате

Видяна: 173760 пъти

Вижте кои са актуалните трендове при дамските чанти за есен/зима 2020-2021 и 9-те модела, които да носите, за да сте в крак с тенденциите.
През есен/зима 2020-2021 класическите чанти със среден размер отстъпват място на модели с по-необичайни форми. Характерните и отличаващи се чанти са модерни този сезон, идеални като акцент към по-семпъл тоалет.

Големи чанти с характер
Големите чанти са удобни и практични за жените с натоварено ежедневие. Допадат на майките, които излизат рано сутрин и се прибират вечер, съчетавайки в това време работа, пазаруване и грижи за децата.
Голямата чанта обаче е и актуален моден аксесоар. През този сезон преобладават моделите от мека кожа и текстил.
Микро чанти
Преминаваме от едната на другата крайност. Микро чантите побират само телефон, пари и ключове. Въпреки това са актуални вече няколко сезона подред. При тях има интересно разнообразие. От една страна са умалените версии на класически чанти, от друга - чантите за кръст или през рамо, които са с размерите на портфейл.
Геометрични чанти
Геометрията винаги е била вдъхновение за модата, особено при чантите. И този сезон се забелязва особено силното ѝ влияние. Моделите чанти, при които акцентът е върху формата - куб, кръг, триъгълник, трапец, са много елегантни. Подхождат повече на по-официален тоалет
Чанти с верига като декорация или дръжка
Чантите с верига събират в себе си класическия и street стил. През изминалите години сме виждали веригата да присъства най-вече като заместител на дръжката при малките модели.
Чанти без дръжки
Чантите без дръжки са сред най-актуалните предложения, които видяхме от модния подиум. Любопитното е, че не са само клъчове, а средни и големи модели. Чантите без дръжка най-често са от плат или мека кожа. Някои варианти са силно повлияни от модата на 80-те и в горната си част имат скрита метална или пластмасова полурамка, която прави носенето в ръка по-удобно.
Плетени чанти
Плетивата винаги са били актуални през есента и зимата, защото носят усещане за уют. Макар често да са част от тенденциите при дрехите, рядко ги виждаме при чантите.
Този сезон плетените чанти се завръщат в голяма част от колекциите на популярните дизайнери. Преобладават едрите плетки. Плетените чанти са идеален завършек на тоалета ви в по-хладните дни.
Чанти с много цветове
Интересна и много шарена тенденция за есен/зима 2020-2021 са чантите с много цветове. Виждаме модели, при които в хармония присъстват три и повече контрастиращи цвята, образуващи абстрактна шарка.
Пухкави чанти
Пухкавите чанти не са за всеки вкус или за всеки ден. Но винаги е приятно да ги видим сред модните тенденции, защото са закачливи и се отличават. За есен/зима 2020-2021 виждаме да преобладават пухкавите чанти без дръжки, които допълват като стил връхната дреха или елемент от тоалета. Но можете да ги комбинирате и с класическа вечерна рокля, а защо не и с дънки - като част от модерна смесена street style визия.
Чанти тип пазарски торби
Завършваме с необичаен, но много практичен модел чанти. Чантите тип пазарски торби бяха изненадващо много сред колекциите на дизайнерите. Преобладаваше класическият правоъгълен дизайн от текстил или мека кожа, със средно дълги дръжки. Чантите тип пазарски торби най-често са доста големи и побират много. Най-добре е да ги организирате с 1-2 несесера вътре в тях, за да са по-подредени и предпазени вещите ви.

Публикувана на
06 Октомври 2020 година