Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Президентът откри „Хемус 2020“

Видяна: 8418 пъти

Рекорден брой участници се включиха в 14-тото изложение за военна техника "Хемус 2020". 90 фирми от 17 страни показват най-големите новости във военната индустрия, На откриването бяха президентът Румен Радев, военният министър Красимир Каракачанов, министърът на икономиката Лъчезар Борисов. Липсваше мажоритарният собственик на Панаира Георги Гергов, който е под карантина заради КОВИД-19.
От 30 военни изложения в света тази година заради COVID-19 са проведени по-малко от половината. За първи път "Хемус 2020" става дигитален за фирми участници и посетители. Това е голямо постижение за изложението, каза директорът на Международен панаир Пловдив д-р Иван Соколов.
За миналата година военният износ на България е за 641 млн. евро или над 1 млрд. лева, каза министърът на икономиката Лъчезар Борисов.
На 2 октомври в София в Министерството на отбраната ще бъдат отворени офертите за нова бойна машина на пехотата "БМП". В него са подали оферти четири фирми, но са допуснати само две. Едната е швейцарската "Дженеръл Дайнамикс", другата е финландската "Патрия".

Публикувана на
30 Септември 2020 година