Новина от категория Скандално
Архив на публикациите

Скрили убиеца на пиарката на кмета на Пазарджик, твърди нейна съученичка

Видяна: 15555 пъти

"В София скриха разследването за убийството на Татяна Стоянова, която беше шеф на кабинета на кмета на Пазарджик Тодор Попов. Преместиха следствените действия в столицата, за да замажат очите, че нещо се прави, но до ден днешен няма никакъв резултат, а и бъдете сигурни, че вече никой не работи по случая". Това каза Вероника Христова, съученичка на разстреляната млада жена.
"Последното, което ни казаха е, че разследващите проверяваха версии клошар да е убил Татяна, това е пълна глупост. Бил сниман от охранителна камера на игрална зала. После спряха да дават каквато и да е информация дори на най-близките й хора", каза пред медията ни Вероника Христова, която познава Татяна от дете, защото двете са съученички в езиковата гимназия на Пазарджик. Убитата млада жена по онова време там учи френски език, а след като завършва започва да работи за местен вестник.
Татяна беше разстреляна пред гаража си на 12 януари 2015 година. 
Две години по-късно Софийска градска прокуратура, която наблюдава и ръководи разследването, спря наказателното производство за разкриване на тежкото престъпление. Това обаче не значи, че то е прекратено. Спирането по-скоро е формално, за да не тече давност за извършеното престъпление. Разследващи твърдят, че по случая продължава да се работи, но и до ден днешен нямат никакъв резултат.
"Предполага се, че убийството е поръчано от влиятелни особи, а всички знаем, че след като то не е разкрито веднага, няма да се стигне никога до истината", съжалява съученичката. 
Навръх имения си ден - 12 януари 2015 г., Татяна Стоянова излиза малко след 18 ч. от сградата на община Пазарджик, както винаги последна. Пред входа я чака нейната майка с букет цветя, за да я поздрави за празника. Минути по-късно Стоянова вече е в джипа си "Нисан Кашкай" и пътува към апартамента си, в който живее сама. Жилището е в нова кооперация в кв. "Мостът на Лютата" в Пазарджик. Татяна бърза да се преоблече и приготви, защото е поканила приятели в местно заведение за имения си ден.
Около 18,30 ч. тя паркира джипа в гаража си. Прави 2 крачки и вижда пред себе си мъж с пистолет в ръка. Дали двамата са се виждали преди това и разменили ли са някакви реплики, едва ли някога ще стане ясно. Килърът вдига пистолета и натиска спусъка. Оръжието обаче засича. Запазил пълно самообладание стрелецът презарежда за секунда, при което заседналият патрон изхвърча и по-късно е намерен при огледа на местопроизшествието. В следващите мигове убиецът изстрелва 5 куршума в тялото на жертвата си. Без да събере гилзите от пистолета си неизвестният килър изчезва от местопрестъплението.лупа
Куршумите пронизват Татяна Стоянова в гърдите, стомаха и главата и тя се свлича безжизнена до предната лява гума на джипа си. Според разследващи последният изстрел е бил в главата и е контролен, поради което се смята, че убиецът е професионалист. За това говори и фактът, че без да се паникьоса се е оправил със засеклия пистолет и е ликвидирал мишената.

Публикувана на
29 Септември 2020 година