Новина от категория България
Архив на публикациите

Шестима БСП депутати напуснаха Корнелия

Видяна: 17751 пъти

Депутатите от „БСП за България” Красимир Янков и Валери Жаблянов напуснаха парламентарната група на социалистите. Това стана ясно преди след брифинг на двамата в сградата на бившия партиен дом. Освен тях от червената група си тръгват Николай Иванов, Лало Кирилов, Георги Андреев и Димитър Стоянов.
„Обществото вече не разпознава БСП като социалистическа партия. С конгреса завърши един неуспешен мандат на Нинова, през който партията намаля с 30 %”, обобщи Янков. Той подчерта, че „дълбоките разделителни линии, с които Корнелия Нинова е набраздила БСП, са достигнали до мощна кампания за борба с врага с партиен билет. Непрекъсната подмяна на идейния образ на партията доведе до деидентификацията, с която присъстваме в политическото пространство. Всичко това за едно с компроментираните механизми за избора на председател прави присъствието ни в тази среда нелогични. Всичко, посочено дотук, налага като единствено логично оттеглянето ни от ПГ на БСП и прекратяване на членството ни в БСП. Оставаме социалисти!".
Единствено Валери Жаблянов обаче нямало да се откаже от партийната си книжка: "Аз не напускам БСП, защото ръководството на партията я напусна с политиката си, оставам член", заяви Жаблянов. Опитът БСП да бъде превърната в дясна партия е истинска заплаха за демокрацията. /лупа

Публикувана на
29 Септември 2020 година