Новина от категория Светът
Архив на публикациите

Бг лекар на Острова опипвал тежко болна жена

Видяна: 13298 пъти

Български лекар от градската болница в британския град Питърбъро може да бъде отстранен от работа след скандални обвинения. В момента д-р Йордан Раев е разследван заради твърдения на дъщерята на негова пациентка - че я е докоснал по гърдата и задните части, и че е допуснал грешки в лечението на неизлечимо болната й майка.
Това съобщава британското издание peterboroughtoday.co.uk, цитирано от dir.bg. Медицински трибунал в Англия проверява българския лекар за грешна диагноза и смущаващо поведение към близка на пациентка през 2018 г.
Досега той е установил, че д-р Раев е докоснал гърдата и горната част на гърба на дъщерята на тежко болната пациентка, но то е било "за посочване на местоположението на засегнатите от болестта органи, а не със сексуална мотивация".
Според разследващите не е действал правилно по отношение на потенциалната диагноза на пациентката, не й е съставил персонализиран план за грижа за края на живота, вследствие на което състоянието й се е влошило.
Решението за съдбата на д-р Йордан Раев ще бъде взето следващата седмица. Тогава ще стане ясно дали той може да продължи да работи като лекар или ще трябва да изтърпи някакъв срок на проверка и допълнителна квалификация. /блиц

Публикувана на
29 Септември 2020 година