Новина от категория България
Архив на публикациите

„Ходя, не бягам, но то пък няма и кой да ме гони!“

Видяна: 16226 пъти

"Нормализиран съм, ходя, но не бягам. Но то пък и няма кой да ме гони. Не страдам, че имам множествена склероза. Аз съм атеист, чудеса се случват само в Евангелието, не разчитам на това."
Думите са на легендарната звезда на българското кино Георги Стайков, който преди време призна, че е болен от автоимунното заболяване, което не е от прогресиращият тип, а от пристъпния.
"Гадна диагноза - не мисля. Има инсулти, паркинсон и алцхаймер и природна тъпота. И решението е ясно- може да имам пристъп след два дни, може след 40 години. При мен пристъпът трае 24 часа, за година и половина съм имал само един", уточнява Стайков, който не обича да го съжаляват и категоричен, че живее добре и не е зависим от никого.
Съжалява, че е починал човекът, който известно време много му е помагал, готвил му е, излизали са двамата. Получава пенсия от 300 лв., но взима и заплата от Бургаския театър, където го водят на щат.
"Много ми се иска да се появи роля, в която да съм като Ламбо в „Актрисата“, да не ставам. Не че не мога да ходя, мога, но съм по-стабилен, когато съм седнал", каза Стайков.
В момента не иска да има жена до себе си, след като се раздел със съпругата си Аксиния. Тя не проявявала интерес към здравето му, дори не му звъняла да го пита как е, писа "България Днес“.
„И сам ми е добре. Не се оплаквам", лаконичен е Стайков.

Публикувана на
29 Септември 2020 година