Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

В четвъртък цял Пловдив ще е в Париж

Видяна: 25010 пъти

Вчера Цвети Пиронкова продължи доброто си завръщане на корта след тригодишната пауза. Пета победа за сезона след четирите на US Open. С два на нула сета за час и 13 минути игра победи Андреа Петкович в Париж на турнира в Ролан Гарос, съобщава БНТ.
С голямо вълнение обаче се очаква представянето на пловдивчанката в следващия кръг с добре познатата 23-кратна шампионка от "Големия шлем" - Серина Уилямс.
Най-вероятно този двубой ще бъде в четвъртък. Цял Пловдив се очаква да е символично на корта в Париж.
"Условията са различни, турнирът е различен, така че всеки мач е нов и това е моят подход. Определено се вълнувам да излезна срещу Серина, очаквам с нетърпение", сподели Цвети пред специалния пратеник на БНТ.
За нея е предизвикателство да играе през октомври на "Ролан Гарос", смята, че студеното и влажно време не вяма да е проблем.
Българското участие на "Ролан Гарос" продължава и днес. В 18:00ч. българско време Григор Димитров трябва да изиграе първия си двубой срещу Грегоар Барер. Мач №4 на корт №14.
Най-добрата българска тенисистка от началото на XXI век Цветана Пиронкова вече премина границата от впечатляващите 5 милиона долара, спечелени от наградни фондове през професионалната си кариера. Това стана факт след победата ѝ в два сета над германката Андреа Петкович в първия кръг на „Ролан Гарос“. Този успех й донесе 84 000 евро от паричния награден фонд на Откритото първенство на Франция.
Тя дебютира в професионалния тенис през 2005 г. Оттогава до началото на „Ролан Гарос“ тя беше натрупала 4 922 095 милиона долара. Със заработеното от победата над Петкович има в своя баланс спечелени 5 006 095 милиона долара. За сравнение, през професионалната си кариера до момента Григор Димитров е заработил 18 743 831 долара от наградни фондове.

Публикувана на
29 Септември 2020 година