Новина от категория Светът
Архив на публикациите

В Италия затягат мерките

Видяна: 7808 пъти

Властите в някои региони на Италия обявиха по-строги ограничения в обществения живот с цел борба с разпространението на коронавируса, предаде ДПА.
Пристигащите от чужбина на остров Сицилия ще трябва да се подлагат на тест при влизане на острова и да се регистрират в специален уебсайт или при лекар. От утре всички лица на възраст над 6 години ще трябва да носят маска на обществени места, включително на открито.
"Със започването на сезона на гриповете навлизаме в деликатна фаза на епидемията", каза вчера ръководителят на сицилианската администрация Нело Музумечи при обявяването на новите мерки. Те ще бъдат в сила най-малко до края на октомври.
Преди седмица в областта Кампания с главен град Неапол бе въведено задължително носене на маски и на открито и това ще важи най-малко до 4 октомври. В североизточния крайбрежен град Генуа също има изискване за носене на маски навън.
В цяла Италия маските са задължителни в магазини, влакове и в други затворени пространства, както и в периода от 18 ч. до 6 ч. на места с много хора.
Вчера в страната бяха регистриран 1766 новозаразени, с които броят им стана около 310 хиляди. Починалите са 35 800. /монитор

Публикувана на
28 Септември 2020 година