Новина от категория България
Архив на публикациите

„Какъв е този зор, мила!“

Видяна: 20618 пъти

„Единственото, което не могат да прозрат, мила, е, че съединението прави силата. Какъв е тоя зор за предсрочни избори?“ С тези думи Бойко Борисов се обърна към жител на ловешкото село Лесидрен. Той отново се качи на джипа си и започна обиколка по села и паланки. Не пропусна да отбележи успехът на ГЕРБ на кметските избори в неделя, когато няколко населени места у нас избраха свои градоначалници.
"Вчера в 16 населени места в различни краища на България имаше избори. ГЕРБ спечели в 9 от тях, а на 2 още сме на балотаж. Водихме люта битка с БСП и ДПС, които бяха заедно, както са единни в парламента. Доказахме, че ГЕРБ е в добра кондициия, отсече премиерът.
Събралите в ловешко хора се хора го посрещнаха с аплодисменти и възкласи: „С теб сме, никаква оставка!“. А той специално напомни за отпускането на 50 лева надбавки за пенсионерите, които по думите му ще продължат по време на цялата пандемия: "Докато има пандемия, ще бъде така. Вчера говорих с началника на синдиката. Мислим за вас, но не може едновременно и да индексираме и по 50 лева отгоре да даваме, защото за радост вие сте много, това са по 108 млн. на месец“.
Преди това той беше в новия катедрален храм "Св.Св. Кирил и Методий" в Ловеч, посрещнат от митрополит Гавриил. Миряните го наобиколиха с възгласи: "Бойко, Бойко".
Премиерът бе удостоен с орден от Ловчанската митрополия за заслугите му за помощ на църквата. "Ние с политика не се занимаваме, но когато трябва да оценим помощта, ние сме длъжни да благодарим" каза владиката. Награденият благодари и изтъкна, че новата катедрала е една от най-добре изрисуваните. И припомни, че на Великден не е разрешил затварянето на църките у нас.
На излизане от църквата коментира новата партия на Цветан Цветанов с думите, че му пожелава успех: "20 години сме били заедно. Ние сме бяхме едно семейство, което се е разделило. Пожелавам му успех". /лупа

Публикувана на
28 Септември 2020 година