Новина от категория Огледалото
Архив на публикациите

Цветовете на есента

Видяна: 154960 пъти

От страстни оранжево-червени нюанси до приглушени тонове на кафяво и сиво. Есенната палитра има по нещо и за смелите, и за любителите на неутралното. Вижте кои са 10-те най-актуални цвята за сезон есен/зима 2020-2021.
Страстни червени нюанси
Пищната червена палитра е сред топ тенденциите за есента. Огненият цвят ще е актуален във всевъзможни нюанси - от ярки тонове до приглушени винени тонове. Яркият червен цвят се асоциира със страст, докато тъмните тонове - вино и романтика.
Хубавото на червеното е, че лесно можете да го съчетаете с черните си дрехи или любимите си дънки. Ще се впише в гардероба ви повече от добре, затова си струва да му дадете шанс.
Оранжево за закачлива есен
Оранжевото може би е цветът, който първосигнално свързвате с есента и обагрените корони на дърветата. В гардероба оранжевото е цвят за смелчаци. Не всеки би го облякъл. Но пък хубавото е, че отива на почти всеки цвят кожа и коса. Лесно можете да го комбинирате с неутралните бежово и черно, или по-категоричните синьо и дори жълто.
Лилаво за енергичност
Лилавото е съчетание от два цвята. Затова и носи в себе си много сомволика и енергия. Наричат лилавото благороднически цвят. Той събира в себе си страстта на червеното и стабилността на синьото, двата цвята, от които е съставен. Лилавото е сред цветовете, които лесно можете да носите от глава до пети. В ежедневието е най-предпочитан при блузите, а за свободното време - при официалните и парти рокли. Най-добре се съчетава с бяло и черно.
Злато и сребро - за да е сезонът по-бляскав
Тенденциите във всеки сезон крият малка бляскава изненада в себе си. За есен/зима 2020-2021 това са златното и сребърното. Те не са за всеки вкус и ако обичате семплото, трудно ще намерите място в гардероба си за тях. Но не бързайте да ги отписвате. Златното и сребърното може да са само акцентни цветове - като част от тениска, топ или сако. Можете да ги използвате в аксесоарите си - при обувките, чантата или колана. Онази малка щипка блясък, която да превърне скучния тоалет в запомнящ се.
В тъмно синьо
Палитрата с тенденциите няма да е пълна без син цвят. Синьото е сред онези цветове, които винаги са на мода. Хората го харесват, защото е цветната алтернатива на черното - лесно за съчетаване, семпло, но не чак толкова, както и винаги на мода.
През есен/зима 2020-2021 актуални ще са тюркоазено сините и тъмно сините нюанси. Съчетават се с почти всичко, дори един с друг. Така че не пропускайте да обогатите гардероба си с дреха или аксесоар в синьо.
Кафяво - любим есенен цвят
Ако има цвят, който да носите само през есента, това е кафяво. Кафявото се свързва с топлина и домашен уют, връзката с природата и земята. Един от цветовете, които несъмнено се асоциират с есента. Актуални през есента са тъмните тонове на кафявото. Съчетава се най-добре с бяло, черно или бежово.
Тъмно сиво
Есенните тенденции няма да са пълни, ако сивото не е в тях. Сивият цвят също е актуален почти всяка есен и зима. Той е неутрален и се асоциира с баланс и спокойствие. Сивото е любим цвят на много жени, защото е неутрален, лесно се комбинира с почти всичко, без да носи тежката и тъмна енергия на черното.
Черно - класика
Независимо дали е топ тенденция според дизайнерите, или не, черният цвят си остава любим на много хора. Предпочитан е заради своята неутралност и защото лесно се вписва във всеки гардероб. Черното също така се харесва от много дами, защото прикрива несъвършенства по фигурата. Бъдете внимателни с черното. Дори да изберете да го носите от глава до пети, добавете малко яркост с аксесоар или бижу, за да е визията по-стилна и раздвижена.
Зелено - природни нюанси
Завършваме тенденциите при цветовете със зелено. Дизайнерите избраха този цвят като част от топ трендовете на сезона. Зеленото е цвят, който символизира връзката с природата. През есен/зима 2020-2021 актуални ще са различни негови нюанси - от нежни светли ментови тонове до дълбоки тъмни варианти. Зеленото е сред цветовете, които не са много лесни за комбиниране и трябва внимателно да подбирате как да го съчетавате.

Публикувана на
26 Септември 2020 година