Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

За пръв път протестиращи на Сточна гара

Видяна: 6283 пъти

Протестиращи блокираха Сточна гара. Един от водачите им Асен Костов заяви, че имат разрешение да затворят ключовото пловдивско кръстовище. Част от петдесетината бунтари седнаха на пътното платно. Скандираха "Оставка "и "Мутри вън".
Затворено е и движението по булевард „Христо Ботев“, но само в посока Военна болница и към надлеза в южна посока. Преди това беше спряно и източното платно на булевард "Цар Борис Трети Обединител", а към 20,15 часа същото стана и със западното платно - откъм хотел "Тримонциум", което по- късно беше отворено.
Недоволните от управлението на ГЕРБ и главния прокурор Иван Гешев се събраха на площада пред общината като се разделиха на две групи. Едните - около двайсетина, заявиха, че нямат намерение да провеждат протестно шествие, а други – двойно повече, тръгнаха към Джумаята, след което се насочиха към Сточна гара.
По- рано, към 18,30 часа, пред Централна поща, бе организирано "Всенародно четене с Бойко Борисов". Една от книгите за четене е "Първият милион" на журналиста Крум Благов, а откъс в нея. И стихотворения от П. К. Яворов, с послание към "Бойко Методиев Борисов с любов от Пловдив". Другата книга беше История на България - научен труд на Съюза на учените в Пловдив. Идеята е събраните книги да бъдат занесени пред Министерския съвет./бнр

Публикувана на
24 Септември 2020 година